Българо-японски център по рейки и медитация "Светлина"

  • Българо-японски център по рейки и медитация "Светлина"
  • Българо-японски център по рейки и медитация "Светлина"
  • Българо-японски център по рейки и медитация "Светлина"

Традиционно рейки

Традиционното Рейки е древна тибетска наука за лечение, самолечение, път за самоосъзнаване и духовно развитие. Корените на Традиционното Рейки са открити в древните тибетски сутри от японеца Микао Усуи в средата на 19век. На японски ”Рей Ки” означава ”Всемирна Жизнена Енергия”-енергия, която прониква във всичко и навсякъде. Тя се концентрира в енергийните центрове (чакри) на тялото и може да бъде насочена за лечение,възстановяване и балансиране на цялостната енергетика на организма. Нежелани странични и отрицателни ефекти са невъзможни, защото хората практикуващи Рейки са само проводници. Дори и най-големият учител по Традиционно Рейки е само проводник. Не е необходимо човек да има някакви заложби и дарби, за да работи с Рейки. Тази система се отличава с инициациите (настройки), които получава желаещия от квалифициран учител. В Традиционното Рейки има три степени на развитие. Първата дава възможност да се работи от място и човек тръгва по пътя на осъзнаване на своя живот. Втората степен включва ученика към по-високи нива на Рейки. Инициацията във 2-ра степен настройва ученика на енергийните символи, което дава възможност да се работи от разстояние, над дадена ситуация и т.н. Третата степен е своеобразно призвание и се дели на две части според готовността на желаещия ученик.

Настройката в Традиционното Рейки е разновидност на духовно посвещение. По време на този ритуал става предаване на сакрални знания от учител на ученик, получаването на които е невъзможно по устен или по друг словесен начин. След тази настройка (продължаваща до 30 мин.) човек може да започне да използува Рейки-енергията за себе си или за други хора. Не трябва само да се забравя, че това което получаваме буквално за минути Микао Усуи го е получил за 10 години, изпълнени с огромни трудности в търсене на древните ръкописи в Индия, Китай, Тибет и други страни, а след като ги намира прави 21 дневна непрекъсната медитация, за да върне на човечеството тази божествена наука. Винаги трябва да сме изпълнени с благодарност за привилегията да използуваме Традиционното Рейки.

Mikao Usui

Микао Усуи е роден на 15.08.1864 г. в село Яго, район Ямагата, префектура Гифу, Япония. Произхожда от стар самурайски род. Като малък го изпращат да бъде обучен и да служи в манастир. След време големият духовен учител става семеен. Раждат му се дъщеря и син, който също става по-късно учител по Рейки.