Българо-японски център по рейки и медитация "Светлина"

 • Българо-японски център по рейки и медитация "Светлина"
 • Българо-японски център по рейки и медитация "Светлина"
 • Българо-японски център по рейки и медитация "Светлина"

Сила+Рейки

Сила+Рейки (усилено Рейки) е следващата фаза на Традиционното Рейки. Тази система е създадена в края на 90-те години от световният учител Сатя Сай Баба, който я доверява на своя ученик д-р Самир Кале да я разпространява в различни точки на планетата. В началото на 2006 г. Сатя Сай Баба дава разрешението си и лично участвува с д-р Самир Кале в инициацията на първия учител в "Сила+Рейки" от Европа - Кирил Стоянов.

Сила+Рейки е ефективна методика за повишаване на собствената енергия, която дава възможност за пълноценно използуване на цялата енергия на целителя. Тя ще бъде особено ценна както за самия него, така и за другите. Повишава нивото на осъзнаване и ефективността във всички начинания. С нея се усещат различни сили на физическо, етерно, ментално, духовно и кармично ниво. Сила+Рейки сгъстява аурата и създава мощна енергийна защита от всякакви негативни влияния, които попадайки в неговото поле на действие, биват трансформирани от нисши вибрации във висши. За хора в добро здравословно състояние е желателно да имат втора степен в Традиционното Рейки, за да получат инициация в Сила+Рейки.

Sathya_Sai_Baba Sathya_Sai_Baba Sathya_Sai_Baba

Багаван Сри Сатя Сай Баба е роден на 23.11.1926 г. в село Путтапарти на брега на река Читравати в щата Андхра Прадеш в Южна Индия. Негови приятели от детството разказват как Сай Баба още от малък е проявявал необичайни способности - свободно владеел левитацията, материализирал е всякакви плодове и сладкиши за своите връстници, спирал е наводнения, лекувал е болни. Когато Сатя Сай Баба е бил само на пет години, вече го наричали въплащение на Божествената мъдрост, тъй като проявявал дълбоки духовни познания, проницателност и ясновидство. Той не е трябвало да развива тези качества и способности, защото ги е притежавал по рождение.

ДЕСЕТ ПРИНЦИПА НА САТЯ САЙ БАБА:

 1. Почитайте като свещена земята, на която сте се родили. Дори и в мислите си не трябва да причинявате зло на своята страна.
 2. Уважавайте еднакво всички религии.
 3. Осъзнайте братството между хората, обичайте всички.
 4. Поддържайте жилището си чисто.
 5. Практикувайте благотворителността, но не поощрявайте бедните с раздаването на пари.
 6. Никога не вземайте и не давайте подкупи.
 7. Обуздайте завистта и ревността си.
 8. Правете всичко сами дори, ако сте богати и имате слуги. Служете на обществото лично.
 9. Развивайте любов към Висшия Разум, отвращавайте се от греха.
 10. Спазвай законите на своята родина. Бъди образцов гражданин.